Elly Wassenaar

Docent Schrijven

Elly geeft al een aantal jaar schrijfcursussen bij De Blauwe Schuit. Vanuit haar cursussen zijn al een aantal kleine boekjes met korte verhalen verschenen.

In mijn lessen wordt je geïnspireerd en gemotiveerd tot het schrijven van een kort verhaal. Schrijven is een bijzonder proces. Je creëert een andere wereld, waarbij het verhaal soms uit je pen vloeit en je niet altijd weet hoe het afloopt. Ik kan helpen het verhaal in de steigers te zetten en het mooi af te lakken.

Schrijven loopt als een rode draad door mijn leven. Soms sluimerde het op de achtergrond. Soms borrelde het even omhoog, om weer te verdwijnen in de mallemolen van het leven. Nu ik definitief heb gekozen voor het schrijven wordt mijn passie steeds meer gevoed. Het is als een vuur dat zich niet meer laat doven.”

Elly schrijft haar hele leven al en heeft zich in de afgelopen 5 jaar op diverse gebieden verder ontwikkeld in het schrijven. Ze schreef voor magazines, kranten & bedrijven. Naast schrijver is ze uitgever en redacteur. Ze geeft al langer workshops en doet dit nu bij De Blauwe Schuit.