Docenten op de basisschool
13 februari 2017

Docenten op de basisschool

De Blauwe Schuit zet zich regelmatig in voor Brede School activiteiten. In de gemeente Drechterland is docent Textielkunst Gretie Stelling afgelopen weken actief geweest met een serie lessen voor kinderen van basisschool Het Kerspel in Hoogkarspel. Iedere vrijdagochtend kregen de groepen 4, 5 en 6 lessen textiele werkvormen. De lessen waren vooral een leuke ervaring, want kinderen ontdekten al snel de oneindige beeldende mogelijkheden van textiel, zowel ruimtelijk als in het platte vlak.

Na een korte introductie over wat textiel is en hoe het tot stand komt, werd er hard gewerkt aan de eigen projecten voor een eindexpositie. De leerlingen maakten kennis met verschillende weeftechnieken, borduren en een vorm van breien. Naast individueel werk werd er ook aan een groepsopdracht gewerkt. De leerlingen, hulpouders, vaste hulpkracht Truus en leerkrachten hebben erg genoten van de lessen en inspiratie opgedaan. De weken waren omgevlogen.

De textiellessen waren een samenwerking Brede School de Paraplu en De Blauwe Schuit. In dit samenwerkingsverband worden ook lessen Kleuterdans en Algemene Dansante Vorming gegeven op basisschool Mr. Spigt en lessen Drama op het Kerspel door dans- en theaterdocent Phyllis Kneefel.

weven kleur