Eigen songtekst schrijven?
13 februari 2017

Eigen songtekst schrijven?

Schrijfzin? Grijp dan nu de uitdaging aan om de (misschien wel) perfecte Nederlandstalige songtekst te schrijven. In samenwerking met het Hoornse Boek & Bal organiseert De Blauwe Schuit een korte cursus Nederlandstalige songtekst schrijven. Wie weet sta jij straks op zaterdagavond 1 april op het podium van het Hoornse Boek&Bal in Huis Verloren in Hoorn – naast bekend literair talent.

Workshop Nederlandstalige Songtekst schrijven

Zing je of ben je gewoon graag met schrijven bezig? En uit je je graag in het Nederlands? Een goede Nederlandstalige songtekst is een vorm van poëzie volgens muzikant en tekstschrijver Cor Dol (The Very Eighties, Eigen Werk Eerst en Brel.nl). Maar waarom raakt een tekst? Hoe schrijf je een goedlopende song? Ook al ben je niet muzikaal, deze korte en toegankelijke cursus geeft iedereen met schrijfzin een kans om je eigen talent te onderzoeken. En de beste tekst wordt omgezet in een prachtige song die ten gehore wordt gebracht (door jou of een door Cor uitgezochte muzikant) op Het Hoornse Boek&Bal. Inschrijven voor de cursus kan hier. Het maximaal aantal deelnemers is 8 en je komt op 28 februari, 7, 14 en 21 maart bij elkaar. Daarnaast krijg je gratis entree tot het Boek & Bal op 1 april.

Het Hoornse Boek & Bal

Het grootste literaire feest in de regio  – het Hoornse Boek&Bal – heeft ditmaal als thema Verboden Vruchten. Dit jaar wordt het Boek & Bal gehouden op zaterdagavond 1 april. Proef regionaal en landelijk talent in deze zinderende citytrip door Hoorn op onverwachte locaties. Kijk (en like) op Facebook voor actuele info over het programma. Een bekende naam is reeds bekend gemaakt: schrijver Tommy Wieringa!

 

Boek & Bal