Expositie Blauwe Schuit
17 januari 2017

Expositie Blauwe Schuit

Van 13 januari t/m 31 maart 2017 is er een nieuwe expositie te zien bij De Blauwe Schuit. In de expositie vindt u modeltekeningen, keramiek,  fijn schilderingen, olieverf- en acrylverfschilderijen gemaakt door  cursisten vanuit verschillende groepen. De opening van de expositie heeft plaats gevonden op 13 januari, voorafgaand aan Het Blauwe Schuit Festival.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden opleidingen aan voor zowel bedrijven als particulieren op elk niveau en binnen elke discipline. De expositie laat een mooi overzicht zien van wat de cursisten van De Blauwe Schuit in huis hebben.

Verschillende ‘fijnschilders’ uit de groep van Herman Smorenburg laten hun werken zien in de expositie. De werken zijn heel divers; van heel realistische schilderijen tot gedetailleerde striptekeningen. Het laat mooi zien dat deze oude techniek op heel moderne wijze kan worden toegepast. De cursisten van Bram Stoof laten modeltekeningen en aquarellen zien. Docent Hilde Schaap laat met haar cursisten uit de groepen ‘schilderen met olieverf’ en ‘tekenen en schilderen algemeen’ een mooi overzicht zien van wat zij in de cursussen doen. Hoofdthema is het werken met de ‘kleur’ zwart. Deze donkere kleur is in de werken niet verkregen met zwarte verf, maar opgebouwd uit kleurpigmenten die samen een zwart effect vormen. Zo krijgt de kleur zwart verschillende tonen. Als laatste zijn er enkele keramiekwerkstukken te zien van cursisten van Ank Haisma in de vitrinekasten.

De expositie is tijdens openingstijden te bezichtigen in hal, kantine en gang van De Blauwe Schuit. We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.