Ga los op de planken of… kom een 1-minuut filmpje maken!
16 september 2014

Ga los op de planken of… kom een 1-minuut filmpje maken!

Bij improvisatietheater staat niets vast. Hoe kun je op situaties en gebeurtenissen inspelen en reageren, hoe geef je personages vorm? Vanaf 22 september kun je met dat soort vragen aan de slag in Hét Postkantoor in Bovenkarspel.

Astrid Rosenhart van de Blauwe Schuit verzorgt op de maandagavond een cursus improvisatietheater, met een groep voor jongeren en een groep voor volwassenen. Gewoon de vloer op en ontdekken wat je allemaal kunt, met als hoofdzaak het spelplezier. Heel geschikt als je kennis wilt maken met het podium, maar ook als je al lid bent van een toneelvereniging en je jezelf verder wilt ontwikkelen.

Op de donderdagavond valt er vanaf 25 september nog iets nieuws te ontdekken: 60 seconden is genoeg. Het lijkt niet te doen maar het kan echt, een filmpje met een kop en een staart maken van 1-minuut. Astrid Rosenhart laat je vanaf 25 september zien dat dit óók kan met een mobiele telefoon of eenvoudige camera. Je werkt aan een verhaaltje, een script, bedenkt standpunten en dan blijk je in 60 seconden heel veel te kunnen vertellen! Tot ziens in Hét Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel.

Hét Postkantoor is een prachtig sociaal-cultureel centrum, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel, met een uitgebreid aanbod. Voor het eerst hoort daar ook een aantal cursussen van De Blauwe Schuit uit Hoorn bij. Ook in buurthuis De Stek in Grootebroek verzorgt De Blauwe Schuit cursussen voor kinderen.

 

Tijden, data en kosten:

Improvisatietheater jongeren: maandag van 19.00 tot 20.00 uur, start 22 september, 10 lessen voor € 79,-

Improvisatietheater volwassenen: maandag van 20.00 tot 21.00 uur, start 22 september, 10 lessen voor € 95,-

1-minuut filmpje (jongeren): donderdag van 19.00 tot  20.30 uur, start 25 september, 10 lessen voor € 104,-