Gratis introductielessen kinderen!
9 augustus 2015

Gratis introductielessen kinderen!

Gratis uitproberen wat jij leuk vindt om te doen? Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Ga dan naar de gratis introductielessen van De Blauwe Schuit. Zo kun je kijken of striptekenen iets voor je is, of textielkunst uitproberen, of misschien wil je theaterspelen. Ontdek wat bij je past en als je meer wilt, kun je altijd een cursus of workshop bij ons volgen.

De introductielessen worden gegeven in het gebouw van De Blauwe Schuit aan de Vredehofstraat in Hoorn. Een bijzonder gebouw want het is vroeger een zwembad geweest. Het totaaltheater kun je ook doen in Grootebroek. Je krijgt les van alleen de allerbeste docenten. You learn from the best! Klik op de titels voor meer informatie en om je in te schrijven voor de cursussen.

 

Striptekenen 8 t/m 12 jaar

Altijd al een eigen stripverhaal willen maken? Net zo spannend als Spiderman en Dragonball Z of zo grappig als Donald Duck? Dat leer je in deze cursus van Paul Stoel.

  • Gratis introductieles op maandag 21 september 2015 van 16.00 tot 17.30 uur.

 

Tekenen en schilderen 8 t/m 12 jaar

Wil je tekenen, schilderen, of allebei? Het kan allemaal. Docente Yolanda Bloemen laat zien welke materialen en technieken er zijn, en hoe je je eigen fantasie op papier kunt krijgen.

  • 8 t/m 12 jaar Gratis introductieles op donderdag 24 september 2015 van 16.00 tot 17.30 uur.

 

Keramiek/speksteen 7 t/m12 jaar

Maak kennis met diverse materialen en technieken. Ga op ontdekkingstocht onder leiding van Ank Haisma met klei, glazuren, speksteen en de draaischijf.

  • Gratis introductieles op woensdag 23 september 2015 van 13.30 tot 15.00 uur
  • Gratis introductieles op woensdag 23 september 2015 van 15.00 tot 16.30 uur (deze groep zit vol!)

 

Textielkunst 8 t/m12 jaar

Creëer de gekste fantasiedieren en figuren. Met vezels, draad en stukken stof leert Gretie Stelling je vormgeven en ontwerpen. Laat je inspireren door kunstenaars als Miro, Appel en de mola’s van de Kuna-indianen.         

  • Gratis introductieles op woensdag 23 september 2015 van 15.30 tot 17.00 uur.

 

Theatersnoepen Hoorn en Stede Broec 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar

Totaaltheater draait om toneel, zang en beweging. Je leert spelenderwijs de basistechnieken van toneelspelen, en je leert ook jezelf beter kennen. Spannend en leuk.

 

Martijn Groenendijk geeft les in Hoorn in theater Het Pakhuis.

 

Phillis Kneefel geeft les in in buurthuis De Stek in Grootebroek.

Aanmelden voor een introductieles is niet verplicht, maar wel gewenst. Wil je meedoen? Stuur dan even een email naar info@blauweschuit.nl