Herhaling workshop Rotius in Houtskool!
16 november 2016

Herhaling workshop Rotius in Houtskool!

Met trots presenteren wij voor de 2e keer de Workshop Rotius in houtskool, in samenwerking met het het Westfries Museum in Hoorn. In het voorjaar was deze workshop zeer geliefd, dus voor ons en het museum een goede reden om hem nog eens te herhalen. Rotius, een tijdgenoot van Rembrandt, was misschien wel de beste Westfriese schilder uit zijn tijd. Zijn specialiteit was het schilderen van portretten en dat is precies waar je in de workshop mee aan de slag gaat. Voorafgaand aan de workshop is er een korte lezing van Rotius-kenner Esther Blanken. Tijdens de workshop zelf ga je aan de hand van een levend model zelf aan de slag met portret tekenen in houtskool. Docent Ina Groot leert je kijken en laat je het materiaal verkennen. Zowel voor beginners als gevorderden erg leuk!

Ina Groot geeft de cursus Tekenen naar de natuur bij De Blauwe Schuit en verzorgt daarnaast diverse workshops tekenen en schilderen. Naast kundig docent is zij zelf al jaren enthousiast modeltekenaar. Esther Blanken is kunsthistorica en Rotius-kenner bij uitstek. Zij is gast-conservator van de Rotius tentoonstelling en co-auteur van het boek over Rotius die naar aanleiding van de tentoonstelling is geschreven.

Wil je meer informatie en je inschrijven voor deze workshop? Ga dan naar: https://blauweschuit.nl/product/workshop-rotius-in-houtskool-i-s-m-wfm/ Inschrijven kan t/m donderdag 17 november en voor de workshop geldt vol = vol.

Rotius workshop collage klein website

——————

Jan Albertsz Rotius, de Rembrandt van Hoorn
Uniek overzicht van deze meester uit de Gouden Eeuw

Jan Albertsz Rotius is de beste schilder die Hoorn en Westfriesland heeft gekend. Ter gelegenheid van zijn 350-jarige sterfdag organiseert het Westfries Museum een overzichtstentoonstelling van zijn rijke oeuvre. Nog nooit eerder waren er zoveel schilderijen van hem, afkomstig van musea in binnen- en buitenland, bij elkaar te zien.

Te zien van 23 april t/m 4 december. Zie ook de website van het WFM: www.wfm.nl