Koffie met Kunst in de bieb!
6 april 2017

Koffie met Kunst in de bieb!

In samenwerking met de Westfriese Bibliotheken organiseert De Blauwe Schuit Koffie met Kunst; een 2-wekelijkse serie lezingen kunstgeschiedenis. Kunsthistorica Juliette Verhofstadt vertelt op 10 april, 1, 15 en 29 mei, van 10.30 tot 12.00 uur, over verschillende onderwerpen een boeiend verhaal terwijl jij geniet of van een kopje koffie of thee. De bijeenkomsten worden gehouden in Bibliotheek Hoogkarspel.

Kunst verrijkt je leven

Juliette houdt zich al 28 jaar bezig met haar vakgebied en is onder andere conservator bij het Cobra Museum geweest. Kunstgeschiedenis en tekenen zijn al jaren haar grote passies. Inspiratie vindt zij in musea tijdens bijzondere tentoonstellingen:

“Ik wil mensen vooral leren kijken. Ze krijgen niet alleen informatie over de kunstenaar en wanneer een werk gemaakt is, maar ook over de technieken, penseelstreken en materiaalgebruik. Veel mensen worden heel enthousiast als ze op vakantie of in musea werken tegenkomen die ik heb behandeld in de cursus. Ik geloof echt dat kunst je leven verrijkt en doordat er zoveel kunst om je heen te zien is, valt er heel veel te genieten.”

Kunst dichterbij

Koffie met Kunst is een samenwerking tussen de Westfriese Bibliotheken en De Blauwe Schuit om kunst dichterbij te brengen, letterlijk en figuurlijk. Het doel is om 2-wekelijkse bijeenkomsten te organiseren met een kunst & cultuur inhoud. Je kunt denken aan lezingen, workshops, muziek of een korte voorstelling een kunst. Je kunt elk moment aansluiten bij de bijeenkomsten en zo vaak als je wil.

Bijwonen?

Koffie met kunst kost € 5 per keer. Je kunt je vooraf aanmelden door een e-mail te sturen aan  klantenservice@westfriesebibliotheken.nl of te bellen met 0229 743 943.