Kunstgeschiedenis bij De Blauwe Schuit!
27 februari 2017

Kunstgeschiedenis bij De Blauwe Schuit!

Kunstliefhebber? Dan zit je bij De Blauwe Schuit goed! Ons aanbod Kunstgeschiedenis is namelijk divers en uitgebreid. Met lange en korte cursussen en regelmatig een lezing proberen we kunstminnend West-Friesland (en iedereen daar buiten) te boeien.

Kunsthistorica Juliette Verhofstad verzorgt onze lessen en lezingen. Zij heeft kennis van diverse onderwerpen en kan daar zeer boeiend over vertellen. Of het nu gaat over kunst uit de Renaissance in Italië, De Gouden Eeuw, of hedendaagse kunst en architectuur; Juliette weet te prikkelen en laat je met nieuwe ogen naar kunst in musea en om je heen kijken. We proberen regelmatig aansluiting te zoeken bij actuele tentoonstellingen in Nederland, zodat je gelijk op pad kunt na de cursus.

Dit voorjaar willen we starten met 3 korte reeksen kunstgeschiedenis en staat er een lezing gepland over het leven en werk van Marc Chagall.

Cursus:De Renaissance in Italië’
Data: maandag 13, 20, 27 maart en 3 april
Tijd: 14.00-16.00 uur

In een serie van 4 lessen passeren beroemde schilders, beeldhouwers en architecten uit de Italiaanse Renaissance de revue, zodat dit veelzijdige tijdperk vanuit allerlei perspectieven belicht wordt. Deze lessenserie sluit perfect aan op de expositie: ‘In het hart van de Renaissance’ in het Rijksmuseum Twenthe (Enschede). Een voor Nederland unieke verzameling werken van Italiaanse kunstenaars is daar te bewonderen t/m 18 juni.

Inschrijven

Cursus: ‘Hedendaagse kunst: Wat speelt er nu?’
Data: vrijdag 17, 24, 31 maart en 7 april
Tijd: 10.30- 12.30 uur

Eén van de lessen bestaat geheel uit aandacht voor hedendaagse fotografie! Werk van de dan o.a. besproken Desirée Dolron is momenteel te bezichtigen in het Singermuseum (Laren). Deze kunstenares maakt foto’s die qua belichting doen denken aan de schilderijen van Vermeer en Rembrandt.

Inschrijven

Cursus: ‘Impressies: 4 grootheden uit de kunst’
Data: vrijdag 17, 24, 31 maart en 7 april
Tijd: 14.00 – 16.00 uur

In deze korte reeks van 4 lessen wordt nader ingegaan op vier bekende kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw: Van Gogh, Breitner, Matisse en Picasso. Per les komt één kunstenaar aan bod wordt ingegaan op de kenmerken, veelzijdigheid en andere interessante aspecten van het werk van deze kunstenaars.

Inschrijven

Avondlezing Kunstgeschiedenis: Marc Chagall – Dromen in kleur
Datum: vrijdag 7 april
Tijd: 20.00 – 21.00 uur

Eénmalige lezing over het leven en werk van kunstenaar Marc Chagall.

Inschrijven

botticelli