Lezing ‘100 jaar kinetische kunst’!
4 december 2018

Lezing ‘100 jaar kinetische kunst’!

Weet jij wat ‘kinetische kunst’ inhoud? Ontdek het op vrijdag 14 december, van 20.00 tot 21.30 uur, tijdens de Avondlezing Kunstgeschiedenis! Juliette Verhofstad vertelt je meer over deze speelse en interactieve kunstvorm.

Kinetische kunst is kunst die appelleert aan verschillende zintuigen. Kunstenaars denken na over hoe je bijvoorbeeld tijd en beweging uitbeeld. In futuristische manifesten werden de eerste theoretische grondslagen vastgelegd. Kunstenaars als Robert Delaunay en Piet Mondriaan laten zien dat je met kleur beweging kunt suggereren. Marcel Duchamp creëert het eerste echt mobiele werk met zijn Fietswiel. Alexander Calder wordt beroemd omwille van zijn Mobiles die kunnen draaien en Victor Vasarely suggereert beweging met zijn Op-art, oftewel optische kunst. Allemaal komen zij aan bod in deze boeiende lezing.

Aanleiding voor het thema is de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie‘ die momenteel in de Kunsthal in Rotterdam te zien is. Collega’s Astrid en Viènna zijn er geweest en hebben zich vermaakt en verwonderd. De lezing vormt een mooie introductie op de tentoonstelling, maar is ook interessant als je al bent geweest.

De avondlezing is een maandelijks terugkerende lezing met elke keer een onderwerp dat aansluit op een actuele tentoonstelling in Nederland.

Aanmelden voor de lezing kan via deze link of door te bellen met 0229 – 213962