Nieuwe Expositie Blauwe Schuit
3 april 2017

Nieuwe Expositie Blauwe Schuit

Van 7 april t/m 23 juni is er een nieuwe expositie bij De Blauwe Schuit. Deze keer exposeren 4 (ex) cursisten solo: Hans Dijkman (fotografie), Bertjan van Eijsden (brons), Jan Willem Bijl (schilderijen), Nico Velzeboer (beelden). De fijne kneepjes van het ‘vak’ hebben zij geleerd bij De Blauwe Schuit en tot de dag van vandaag zijn zij nog steeds betrokken bij de organisatie. De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 7 april om 19.00 uur.

Hans Dijkman – fotografie
Sinds 2011 is Hans Dijkman gegrepen door fotografie. ‘Wie er oog voor heeft ziet mooie dingen’ is dan ook zijn motto, daarna is het natuurlijk nog de kunst om dit vast te leggen in een aandachttrekkende foto. Fotografie is voor Hans ‘Happines for the mind’. De foto’s van Hans worden met enige regelmaat geplaatst in de krant en regelmatig geëxposeerd, o.a. met Fotowerkgroep Hoorn waar hij sinds 2014 lid van is.

Bertjan van Eijsden – brons
Bertjan van Eijsden tekent en schildert al zolang hij zich kan herinneren en heeft een grafische beroepsachtergrond. In heel diverse technieken heeft Bertjan zichzelf ontwikkeld doormiddel van cursussen: vrij tekenen, etsen, airbrush, model tekenen, olie- en acrylverf (combinatie) schilderen, keramiek en al geruime tijd is hij bezig met beeldhouwen. Op dit moment concentreert hij zich vooral op illustreren en beeldhouwen in brons. Alle stappen van het maken van een bronzen beeld, van boetseren in was tot het gieten in brons, spreken Bertjan aan en hij vertelt graag over dit proces. Zijn beelden zijn figuratief en hebben een speelse twist.

Jan Willem Bijl – schilderijen
Jan Willem Bijl wordt geïnspireerd door de streek waar hij is geboren en opgegroeid. De uitgestrekte weilanden en mooie wolkenluchten van West-Friesland geven volop inspiratie voor het schilderen.  Als tiener ontdekte Jan Willem zijn creativiteit en ging studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Op dit moment werkt hij als vormgever/art director, gespecialiseerd in het maken van tijdschriften. Daarnaast is hij altijd blijven schilderen. Hij bezit dan ook een rijk gevuld portfolio, bestaande uit vele stillevens en landschappen in acrylverf. Het belangrijkste bij het schilderen vindt Jan Willem de essentie van zijn onderwerp vastleggen, hij wil graag dat je als kijker voelt wat hij voelde toen hij werd geïnspireerd en aan het schilderen sloeg.

Nico Velzeboer – beelden
Nico Velzeboer heeft zo’n 12 jaar geleden zijn passie voor beeldhouwen ontdekt. Beeldhouwen is dan ook zijn grootste hobby. Hij kan zich helemaal verliezen in de steen, waaruit hij zowel figuratieve als abstracte werken houwt. Hij werkt met steensoorten als albast, speksteen, serpentijn en mergel. Nico heeft inmiddels diverse exposities op zijn naam staan.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.