Nieuwe Exposities
14 maart 2016

Nieuwe Exposities

Met trots, want ja, dat zijn we wel, presenteren we een serie nieuwe exposities in de hallen van De Blauwe Schuit. Van maandag 14 maart t/m vrijdag 29 april kun je weer veel moois komen bewonderen. Er zijn drie nieuwe exposities, naast een aantal bestaande.

Textielkunst – Ella Schuurman 

Haar werk kenmerkt zich door ritme en eenvoudige patronen in heldere kleurtonen. Het werk is verrassend  en vernieuwend of speels en soms is het gevoelig. Het juiste gevoel uitdrukken in een weefsel is vaak één grote zoektocht. Tijdens deze zoektocht worden vele schetsen en proeven gemaakt. Voor je als weefster aan het werk kunt, zul je de ontwerpen in je hoofd eerst moeten tekenen en schetsen en experimenteren met diverse materialen naast de stof, zoals karton, papier,plastic,aluminium folie die allemaal verwerkt kunnen worden in het weefsel. Al deze materialen hebben andere tactiele eigenschappen en andere verwerkings methoden.

“Als weefster zit je vast aan een ketting en een inslag,” maar dit ambachtelijke proces met harmonieuze kleuren kan verrassend uitpakken.

Ella is momenteel bezig met het laatste halfjaar van de 2-jarige kunst opleiding MEER DAN. Deze kunstopleiding zetelt in Groningen en heeft een locatie in Beilen. Zij leerde hier dat goed kijken en steeds weer opnieuw het gemaakte werk te beoordelen, belangrijke punten zijn. Wat wil je met je werk vertellen. Bij De Blauwe Schuit volgde Ella de cursus Represent: Exposeren & Presenteren van Daphne Bos. Als resultaat van deze cursus is het werk van Ella nu bij De Blauwe Schuit te bewonderen.

Foto’s Cursisten Werkgroep Fotografie (docent Marc Dorleijn)

Wat je met fotografie kunt weergeven blijkt eindeloos. De serie werken van cursisten van de Werkgroep Fotografie van Marc Dorleijn, laat dit zeer treffend zien. Van bijzondere, (schijnbaar) onverwacht geschoten portretten van mensen, tot abstracte vormen en bijzondere stillevens. Een zeer gevarieerde tentoonstelling werken waar de cursisten met recht trots op zijn.

Beeldhouwwerken Cursisten Beeldhouwen (docent Aart Prins) 

Wist jij al hoeveel mogelijkheden er zijn als je steen gaat bewerken? Mocht je hier nog niet van overtuigd zijn, dan zal de tentoonstelling beelden van de cursisten Beeldhouwen van docent Aart Prins je zeker overtuigen. Buiten de verschillende technieken waarmee je steen kunt bewerken is eigenlijk iedereen steen anders. Als beeldhouwer werk je met de steen samen om tot een beeld te komen. Resultaten van dit proces kun je in de hal van De Blauwe Schuit komen bekijken.

Verder zijn nog steeds te zien: werken van Piet Buijsman, Winterlandschappen van cursisten Acryl & Gemengde Techniek (docent Titi Smit), Beelden van brons van cursisten Beelden maken in brons (docent Frans Hage), Keramisch werk van cursisten Keramiek (docent Ank Haisma).

Laat je inspireren en kom een kijkje nemen tijdens onze kantooruren.