Open Schuit 14 januari
14 juli 2023

Open Schuit 14 januari

Laat kinderen kunst ervaren!

 

Vind jij creatieve ontwikkeling voor jouw kind ook zo belangrijk? Laat ze dan in het nieuwe jaar aan de slag gaan bij De Blauwe Schuit als een echte beeldhouwer, keramist tekenaar of schilder. In onze lessen kunnen ze hun creativiteit ontwikkelen en hun fantasie volledig de vrije loop laten.

 

Creativiteit is een belangrijke uitlaatklep voor kinderen. In de cursus boetseren & speksteen ontdekken ze wat je allemaal kunt met klei en speksteen. Bij de cursus tekenen & schilderen gaan ze met allerlei soorten materiaal aan de slag, achter een échte schildersezel werken ze met houtskool, potlood, stiften, inkt, waterverf of pastelkrijt. In het Kunstatelier werken kinderen aan allerlei beeldende en ruimtelijke opdrachten aan de hand van bekende kunstenaars. Met behulp van de docent leren ze ideeën die in hun hoofd ronddwalen te vertalen naar iets concreets of tastbaars.

Gratis proeflessen kinderen en jongeren
Voor kinderen zijn er in de maand januari diverse proeflessen om te ontdekken wat ze echt leuk vinden. Een proefles voor het Kunstatelier 6-8 jaar is op dinsdag 16 januari van 15.30 tot 16.30 uur en het Kunstatelier 9-12 jaar op donderdag 18 januari van 15.30 tot 17.00 uur. Op woensdag 17 januari kunnen ze meedoen aan een proefles Boetseren en Speksteen 7-12 jaar en op zaterdag 20 januari zijn er proeflessen tekenen en schilderen voor 6-8 jaar van 10.00 tot 11.00 uur en voor 9-12 jaar van 11.00 tot 12.30 uur. Jongeren van 12 t/m 18 jaar kunnen op maandag 15 januari meedoen met tekenen en schilderen voor 12-18 jaar van 16:30 tot 18:00. Je kunt je aanmelden voor de proefles door een e-mail te sturen aan info@blauweschuit.nl o.v.v. naam en leeftijd en welke proefles(sen) je mee wilt doen.

Open Schuit op zondag 14 januari

De Blauwe Schuit opent speciaal voor iedereen haar deuren op zondag 14 januari van 13:00 tot 16:00 om een kijkje te nemen in haar ateliers. Bezoek deze dag de ateliers en laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt in het cursusaanbod van De Blauwe Schuit. Kinderen mogen zelf creatief aan de slag in het Kunstatelier. Je kunt docenten de hemd van het lijf vragen over cursussen en cursisten aan het werk. Of je nu jong of oud, beginner of gevorderde bent: er is altijd iets dat aansluit bij jouw niveau.

Opening expositie

Aansluitend om 16:00 uur wordt de nieuwe cursistenexpositie geopend en heffen we het glas op het nieuwe creatieve jaar waarbij iedereen van harte welkom is. De expositie geeft een mooi overzicht van wat er allemaal gemaakt wordt bij De Blauwe Schuit. De kinderen van het Kunstatelier exposeren hun Aziatische draken, een gezamenlijk kunstwerk. Verder kun je er door cursisten gemaakte keramiek, tekeningen, schilderijen en glas-in-lood bewonderen.

De Blauwe Schuit is gevestigd in het oude zwembad aan de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw. Het cursusaanbod is te vinden op www.blauweschuit.nl