Open Schuit zondag 15 januari!
8 december 2022

Open Schuit zondag 15 januari!

Kom op zondag 15 januari naar De Blauwe Schuit, waar van 13:00 tot 16:00 uur de deuren open staan. Je kunt docenten ontmoeten, meedoen aan korte workshops en demonstraties bijwonen. Speciale gast is Axel Boomgaars, wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Hoorn, die van 14.00 tot 15.00 uur model zit tijdens ‘Wethouder op het doek’!

De Schuit is open voor iedereen die ‘iets’ creatiefs wil gaan doen in het nieuwe jaar. Bezoek al onze ateliers en laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt in ons cursusaanbod. Je kunt docenten de hemd van het lijf vragen over hun cursussen, cursisten aan het werk zien en zelf meedoen met één van de korte teken- en schilder-  of fotografieworkshops die gegeven worden.

Ook kinderen zijn deze middag van harte welkom. Ga aan de slag met speksteen of maak een klein schilderijtje in het kinderatelier. Ben je tussen de 2 en 4 jaar? Dans mee met de Peuterdans o.l.v. Grete Cordes in onze theaterzaal. In de week van 17 januari kunnen kinderen ook een aantal proeflessen meedoen voor kindercursussen.

Om 16:00 uur is het feest nog niet voorbij! Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje opent wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Hoorn , Axel Boomgaars, onze nieuwe cursistenexpositie.  De expositie bestaat uit beeldhouwwerken, tekeningen, schilderijen van verschillende cursistengroepen en er is keramiek te bewonderen van de  jongste cursisten van De Blauwe Schuit. Het boekje “Schrijfcafé verhalen 3” geschreven door deelnemers van de cursus “De schrijver in mij” wordt deze middag eveneens feestelijk gepresenteerd.

Wij zien u graag op zondag 15 januari!

En wil je mee tekenen met ‘Wethouder op het doek’? Stuur dan een e-mail naar info @ blauweschuit.nl dan reserveren wij een plekje voor je!