Opening nieuwe expositie 14 januari
14 december 2017

Opening nieuwe expositie 14 januari

Kunst maken en kunst kijken: Het kan allemaal bij De Blauwe Schuit. Op zondag 14 januari openen wij onze nieuwe expositie. En daarmee trappen wij ook onze #Open Doe Dagen af! Je bent van harte welkom om dit met ons mee te vieren vanaf 16.00 uur. De expositie wordt geopend door bestuursvoorzitter Thalia Heijdenrijk. Muziek is er van singer-songwriter JARA. 

Zo’n drie keer per jaar organiseert De Blauwe Schuit een expositie met werk van cursisten of docenten. Daphne Bos, onze expositie-coördinator, zorgt elke keer voor een mooi en afwisselend geheel aan kunstwerken uit diverse disciplines. Ook dit keer is ze erin geslaagd een mooie expositie samen te stellen. In januari exposeert de Werkgroep Fotografie van Marc Dorleijn, die werken hebben gemaakt met het thema ‘Schoonheid van het verval’. Diny Opdam, cursist Beeldhouwen bij docent Aart Prins, toont een deel van haar prachtige werken. Van Ank Haisma’s keramiek cursisten zijn een aantal diverse werkstukken te zien en Esther van Everdingen, cursist van Bram Stoof, laat haar mooiste werk zien. Heleen de Jonge – de Leur, cursist Tekenen & Schilderen algemeen bij docent Hilde Schaap sluit aan met een mooie collectie schilderijen die zij onder andere in de cursus heeft gemaakt.

De opening begint om 16.00 met een openingswoord van onze bestuursvoorzitter Thalia Heijdenrijk. Daarna is er muziek van JARA. Deze singer-songwriter speelt mooie, breekbare indie-pop. Verhalende liedjes met een scherp randje (luister hier vast naar een voorproefje). Natuurlijk heb je volop de gelegenheid om alle werken te bekijken en te genieten van een hapje en een drankje bij de bar.

Wat: Opening expositie, met muziek van JARA
Waar: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Wanneer: Zondag 14 januari van 16.00 tot 18.00 uur
Entree: Gratis (drankjes aan de bar voor een zacht prijsje)