Programma & Reserveren Nazomerfestival
29 augustus 2016

Programma & Reserveren Nazomerfestival

Kom je ook op ons Blauwe Schuit Nazomerfestival op zondag 11 september 2016? Dans, schilder, keramiek, schrijf en beeldhouw mee in een van de workshops of laat je inspireren tijdens een lezing kunstgeschiedenis of een demonstratie Glas-in-Lood. Zorg ook dat je niets mist van de Wethouder op het Doek! Wethouder van cultuur Judith de Jong zal zich tijdens het festival laten vereeuwigen op het doek en als je durft mag je ook een poging wagen.  Zangers en zangeressen van het Hoornse muziekevenement Volgspot zorgen de hele middag voor muziek. Voor de lekkere trek staat er één heuse foodtruck waar je burgers en falafel kunt kopen en staat De Blauwe Schuit ijscokar klaar met verkoelende ijsjes voor een klein prijsje.

Wil je zeker zijn van een plekje bij de workshops? Gebruik dan het onderstaande formulier om te reserveren.

Het programma bestaat uit de volgende mix van activiteiten:

Kinderplein

Op het Kinderplein kunnen kinderen zich uitleven met tekenen, textiel, klei, speksteen en schilderen. Er zijn twee workshops Theatersnoepen gepland en een leuke workshop Tapdance voor jong & oud (zie Blokkenschema).

Art bites – Workshops 

Tijdens de lange en korte workshop ben je echt ondergedompeld in de activiteit. Dé manier om te ontdekken of beeldhouwen, olieverf, schrijven, dans,  tekenen of keramiek iets voor je is. Vergeet niet om je in te schrijven als je zeker wilt zijn van een plekje.

Blauwe Schuit colleges

Korte presentaties over kunstgeschiedenis en de kunst van het presenteren door onze bevlogen docenten.

Schilder-aanschuiftafel

Schuif aan aan de schildertafel en ontdek wat je allemaal kunt doen met acrylverf & gemengde techniek en pastel / gouache. Thea Brouwers en Titi Smit helpen je graag!

Demonstraties

Glas-in-lood, pottenbakken, Light-painting, papier maken… Loop door het gebouw en kijk rond.

Meet & Greet 

Interieurvraag? Of wil je exposeren met eigen werk? Meer weten over wat je leert bij Fijnschilderen of Glas-in-Lood? Meet & Greet dan onze docenten en vuur je vragen op ze af. Ze staan er voor jou op de Meet-and-greet-markt in de hal van het gebouw en in de verschillende lokalen.

Open het Blokkenschema Nazomerfestival Blauwe Schuit om het volledige programma te bekijken!

Informatie aanvraag Blauwe Schuit op maat

  • Geef hier aan met hoeveel personen je komt, de gewenste datum en activiteit(en), wensen qua catering en eventuele extra informatie.