Rotius Workshop in Westfries Museum
2 juni 2016

Rotius Workshop in Westfries Museum

Met trots presenteren wij de Workshop Rotius in houtskool, in samenwerking met het het Westfries Museum in Hoorn. Rotius, een tijdgenoot van Rembrandt, was misschien wel de beste Westfriese schilder uit zijn tijd. Zijn specialiteit was het schilderen van portretten en dat is precies waar je in de workshop mee aan de slag gaat. Voorafgaand aan de workshop is er een korte lezing van Rotius-kenner Esther Blanken. Tijdens de workshop zelf ga je aan de hand van een levend model zelf aan de slag met portret tekenen in houtskool. Docent Bram Stoof leert je kijken en laat je het materiaal verkennen. Zowel voor beginners als gevorderden erg leuk!

Bram Stoof geeft Model & Portret en Aquarel lessen bij De Blauwe Schuit en schildert zelf graag in de stijl van de 17e eeuwse meesters. In het programma ‘Sterren op het doek‘ schilderde hij een prachtig portret van Karin Bloemen in deze stijl. Esther Blanken is kunsthistorica en Rotius-kenner bij uitstek. Zij is gast-conservator van de Rotius tentoonstelling en co-auteur van het boek over Rotius die naar aanleiding van de tentoonstelling is geschreven.

Wil je meer informatie en je inschrijven voor deze workshop? Ga dan naar: https://blauweschuit.nl/product/workshop-rotius-in-houtskool-i-s-m-wfm/ Inschrijven kan t/m woensdag 22 juni en voor de workshop geldt vol = vol.

——————

Jan Albertsz Rotius, de Rembrandt van Hoorn
Uniek overzicht van deze meester uit de Gouden Eeuw

Jan Albertsz Rotius is de beste schilder die Hoorn en Westfriesland heeft gekend. Ter gelegenheid van zijn 350-jarige sterfdag organiseert het Westfries Museum een overzichtstentoonstelling van zijn rijke oeuvre. Nog nooit eerder waren er zoveel schilderijen van hem, afkomstig van musea in binnen- en buitenland, bij elkaar te zien.

Te zien van 23 april t/m 18 september. Zie ook de website van het WFM: www.wfm.nl