Samen kijken naar kunst
4 november 2017

Samen kijken naar kunst

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgen De Blauwe Schuit en de Bibliotheek Hoorn een reeks kunstlezingen op maandagmiddag in de bibliotheek. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Op 4 maandagmiddagen in november en december kun je jouw interesse in en liefde voor Kunstgeschiedenis verdiepen in de Bibliotheek Hoorn. In samenwerking met hen heeft De Blauwe Schuit een mooi programma met lezingen opgezet, toegankelijk en betaalbaar voor elke kunstliefhebber in Hoorn en daarbuiten. Juliette Verhofstad haalt iedere week een nieuw thema aan. Dit kan een kunstenaar zijn of een kunststroming. Maar ook een thema of onderwerp dat steeds terugkeert in de kunst. De volgende lezingen staan in de planning en zijn allemaal los te bezoeken. Alle lezingen vinden plaats van 14.00 tot 15.30 uur.

20 november – Grote Helden uit de Griekse en Romeinse geschiedenis en mythologie  

27 november – Grote Heldinnen uit de Griekse en Romeinse geschiedenis en mythologie

4 december – De Bergense School 

11 december – Japanse kunst & architectuur: oud en nieuw

Aanmelden voor de lezingen vooraf is gewenst, maar niet verplicht. Stuur een e-mail naar inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. je naam en het aantal personen.

Betaling vindt contant plaats voorafgaand aan de lezing. Koffie en thee worden verzorgd. We zien je graag!

Wat: Samen kijken naar kunst – lezingen
Tijd: 14.00 tot 15.30 uur
Wanneer: 20 en 27 november, 4 en 11 december
Kosten: € 5 per lezing
Waar: Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8 in Hoorn

 

Logo Cultuur Hoorn