Schrijf mee bij De Blauwe Schuit
31 januari 2019

Schrijf mee bij De Blauwe Schuit

Op donderdag 14 februari start het Schrijfcafé bij De Blauwe Schuit. Het schrijfcafé is bedoelt voor iedereen die bezig is met schrijven en het fijn vind een stok achter de deur te hebben. Samen met andere hobby-schrijvers kom je maandelijks bij elkaar o.l.v. docent en schrijfster Elly Godijn.

In het schrijfcafé “De schrijver in mij” gaan we aan de slag met fragmenten – uit een kort verhaal, roman, blog of anders – waaraan je thuis hebt gewerkt. Via oefeningen en opdrachten, krijg je handvatten en leer je je verder te ontwikkelen als schrijver. Ook in het schrijfcafé ga je op zoek naar de schrijver in jou.

Centraal staat een opdracht die je na afloop van ieder schrijfcafé mee naar huis krijgt en die de volgende keer worden besproken. Daarnaast leer je van elkaar door elkaars werk te lezen, te luisteren en feedback te geven. Extra leuk is dat de korte opdrachten opgemaakt en gebundeld worden! Ongeveer zes weken na het laatste schrijfcafé krijg je een boekje met daarin je eigen bijdragen.

Het schrijfcafé is één keer per maand. De bijeenkomsten voor het seizoen 2018-2019 zijn op: 14 februari, 14 maart, 11 april, 16 mei en 13 juni (2019).

Elly Godijn is schrijfster, uitgever en docent van deze cursus. Haar boek ‘Blauw Gras’ verscheen vorig jaar november.