Theater bij De Blauwe Schuit: Barbara, een leven in beeld
16 maart 2017

Theater bij De Blauwe Schuit: Barbara, een leven in beeld

De voorstelling Barbara, een leven in beeld is helaas geannuleerd. Dit najaar willen wij de voorstelling nogmaals inplannen.

Een unieke voorstelling op een unieke locatie! De Blauwe Schuit is toneel voor een theatermonoloog over het leven en werk van Barbara Hepworth (1903-1975), ‘one of the greatest’ van de 20ste-eeuwse Engelse beeldhouwkunst. En waar kun je zo’n voorstelling nu beter bekijken dan in een écht beeldhouwatelier?

De voorstelling is gebaseerd op Hepworths bewogen en bevlogen leven dat voor het grootste deel werd bepaald door haar beeldend werk, maar ook door de zorg voor vier kinderen uit twee huwelijken. In de tweede helft van de 20ste eeuw, waarin de kunstwereld werd gedomineerd door mannen, wist zij desondanks een vooraanstaande positie te verwerven. Zij was tijdgenote van en bevriend met onder andere Henry Moore en Piet Mondriaan. Veel mensen en zelfs kunstliefhebbers kennen deze mannen, maar hebben nog nooit van Barbara Hepworth gehoord. Hoog tijd dat zij in Nederland in bredere kring bekend wordt en als inspirerend voorbeeld kan dienen.

“Ik kan gevoed worden door moeder te zijn. Ik, een vrouw die kan koken en kinderen krijgen en kinderen met mazelen kan verzorgen, zelfs drie tegelijk. Ik word daardoor gevoed als kunstenaar. Ja… ja… ja toch?!”

——————

Wanneer: Zondag 9 april
Inloop: vanaf 15.45 uur
Aanvang voorstelling: 16.00 uur (voorstelling duurt c.a. 1 uur) 
Prijs: € 18,50 incl. een drankje en hapje na afloop

—————-

Idee en uitvoering: Pip Kelting en Annemiek Lelijveld (Roerend Goed Theaterproducties)
Tekst en regie: Pip Kelting
Spel: Annemiek Lelijveld
Flyer: Jet Dijkstra, Guido van Olffen

Meer informatie over de voorstelling kun je vinden op Facebook!

Barbara leven in beeld 2