Wethouder proeft sfeer bij Rondje Cultuur!
12 november 2019

Wethouder proeft sfeer bij Rondje Cultuur!

Op woensdag 6 november tijdens het 15e Rondje Cultuur bezocht wethouder Lydia Groot van de gemeente Stede Broec 2 Culturele Instellingen die een workshop aanboden voor de 3e jaars leerlingen van het Martinuscollege. Als eerste bezocht zij de RAP workshop in de Bibliotheek, waar onder aanmoediging van Rapper Levi Noe mooie teksten tot stand kwamen. In het Postkantoor waar de workshop Theater door Janna de Lathouder werd gegeven gingen alle leerlingen de vloer op!

Voor de leerlingen is het een stap over de drempel en op die manier een kennismaking met de Culturele Instellingen die hun gemeente rijk is. Het ging om de 3e klassen VMBO, MAVO, HAVO en VWO. Er namen in totaal over vier dagen 400 leerlingen deel aan diverse workshops in de Culturele Instellingen.

Voor elke groep was er in dit Rondje Cultuur een route uitgestippeld met drie bezoeken. Iedere  groep maakte gedurende de dag actief kennis met cultuur in vele verschijningsvormen. Zo stond o.a. een bezoek aan de Muziekschool, JC Inventas, Bibliotheek, De Stek, Historische Vereniging en de molen Ceres op het programma. Bij de culturele instellingen werden programma’s aangeboden in de vorm van een workshop, speurtocht, e.d.

De leerlingen werden als vierde en laatste onderdeel van de dag getrakteerd op een voorstelling in het Postkantoor van de illusionist Jochem Nooyen. Een verrassende voorstelling waarbij Jochem de leerlingen meenam van illusie naar illusie. Met aan het slot van de voorstelling het ‘zwevende tafeltje’ liet Jochem vele leerlingen in vertwijfeling achter! Speculerend over de vraag: ‘Hoe doet ie dat?’ verlieten de leerlingen enthousiast de zaal.

De organisatie van het Rondje Cultuur is in handen van De Blauwe Schuit (afdeling Onderwijs)en wordt gefinancierd door de gemeente Stede Broec en de school.