Pottenbakken voor beginners

Het lijkt zo eenvoudig als je ervaren pottenbakkers aan het werkt ziet. Binnen een mum van tijd maken ze een vaas of schaal. Zo simpel als het er dan uit ziet, is dit mooie ambacht niet. Maar docent Amrita Karunaratne kan je de techniek aanleren in deze reeks van 5 lessen. Je leert alle basisvaardigheden …

Docent:
Amrita Karunaratne
Doelgroep:
16+
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
dinsdag 19:30 tot 22:00
Aantal lessen:
5

Helaas volgeboekt

Het lijkt zo eenvoudig als je ervaren pottenbakkers aan het werkt ziet. Binnen een mum van tijd maken ze een vaas of schaal. Zo simpel als het er dan uit ziet, is dit mooie ambacht niet. Maar docent Amrita Karunaratne kan je de techniek aanleren in deze reeks van 5 lessen. Je leert alle basisvaardigheden om zelf de kunst van draaien onder de knie te krijgen. Van het centreren van de klei tot het vormen van een zelf gekozen vorm. Je leert ook veel over de verwerking van klei tot een gebakken product en over diverse manieren van afwerken. In de cursusreeks is de laatste avond ingepland voor het glazuren van de werkstukken. Dit gebeurt nadat de potten gebakken zijn. Hiermee kun je jouw mooiste werkstukken extra glans geven.

Lesdata zijn: 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni 2024.

De cursusprijs is inclusief 1/2 brood klei, het bakken van de werkstukken en het glazuur voor één of meerdere werkstukken. De eventuele overige materialen betaal je zelf.

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers. 

Helaas volgeboekt