Keramiek & Pottenbakken – korte cursus

In deze cursus ga je uitgebreid bezig met de verwerking van klei tot een gebakken product. Maak een beeld met je handen, of gebruik de draaischijf om te pottenbakken. Je kunt werkstukken maken met de ring- of plaattechniek, maar het is ook mogelijk een massief beeld te maken en dit uit te hollen, te drogen en bakken zodat je een beeld voor buiten hebt. Geschikt voor beginners en gevorderden.

N.B. deelname aan deze cursus biedt geen garantie voor deelname aan deze cursus in september.

Kijk bij meer informatie voor meer details  over de cursus.

Docent:
Marian Daems
Doelgroep:
vanaf 16 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
vrijdag 9:30 tot 12:00
Aantal lessen:
5

Helaas volgeboekt

In deze cursus ga je uitgebreid bezig met de verwerking van klei tot een gebakken product. De klei kan op allerlei manieren door je handen gaan. Maak een beeld met je handen, of gebruik de draaischijf om te pottenbakken. Je kunt werkstukken maken met de ring- of plaattechniek, maar het is ook mogelijk een massief beeld te maken en dit uit te hollen, te drogen en bakken zodat je een beeld voor buiten hebt. In deze cursus komen ook de diverse manieren van afwerken uiteraard aan de orde. Daarbij horen ook de technieken om kleur aan te brengen met stoffen als glazuren, oxides en pigmenten. Als beginner krijg je heldere instructies, leuke oefeningen en een passende begeleiding. Je maakt kennis met diverse mogelijkheden. Zo ontwikkel je een eigen vormtaal en aanpak. Gevorderde keramisten kunnen zich verder specialiseren in een techniek en krijgen hiervoor passende begeleiding van de docent. 

N.B. deelname aan deze cursus biedt geen garantie voor deelname aan deze cursus in september.

De cursusprijs is inclusief 1/2 brood klei, het bakken van de werkstukken en glazuur. De eventuele overige materialen betaal je zelf.

Lesdata zijn: 14, 21 en 28 juni, 5 en 12 juli 2024.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Wil je weten wat je allemaal met Keramiek kunt? Kijk dan op ons inspiratiebord op Pinterest.

Helaas volgeboekt