Beelden maken in brons

Wil jij het ambacht van bronzen beelden maken leren? Dan is deze cursus voor jou! Bronzen beelden maken is een mooi proces. Je begint in was, maakt dan een gipsmodel waarmee je uiteindelijk jouw bronzen beeld giet. Naast materiaalkennis leer je ook over ruimtelijk vormgeven. Bij de cursusprijs is de was inbegrepen en het gebruik van de locatie. Het overige materiaal betaal je zelf. Brons kost ongeveer € 85 euro per kilo brons (1 ons was = 1 kilo brons).

Lesdata zijn: 28 september, 5 en 12 oktober.  De overige 3 dagen zijn afhankelijk van het moment van gieten en worden in overleg met de groep ingepland op zaterdagochtenden.

Kijk bij meer informatie voor meer details over de cursus en de kosten.

Docent:
Kees Schuil
Doelgroep:
18+
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdag 9:30 tot 12:30 uur
Aantal lessen:
6

5 plaats(en) beschikbaar

Andere cursussen van Kees Schuil

Wil jij het ambacht van bronzen beelden maken leren? Dan is deze cursus voor jou! Bronzen beelden maken is een mooi proces.

Een beeld maken in brons begint met modelleren in was, oftewel de verloren was methode (cire perdu). Eerst maak je een model in was, dit wordt vervolgens ingegoten in gips. De was wordt in een oven uitgestookt, zodat een hol gipsmodel overblijft. Dan pas wordt daadwerkelijk brons gegoten. Het beeld wordt in de les afgewerkt (geciseleerd) en gekleurd (gepatineerd). In deze lessenreeks loop je al deze stappen langs. Het gips en bronsgieten gebeurt 2 lessen op locatie in de Hooischuur in Alkmaar.

In de cursus wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van je ruimtelijke inzicht en het maken van mensfiguren (modelstudie). De docent begeleidt en stimuleert je creativiteit.

Bij de cursusprijs is de was inbegrepen en het gebruik van de locatie. Het overige materiaal betaal je zelf. Brons kost ongeveer € 85 euro per kilo brons (1 ons was = 1 kilo brons).

Lesdata zijn: 28 september, 5 en 12 oktober, 9, 16 en 23 november 2024 (de laatste 3 lessen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid van de bronsgieterij).

Maximale groepsgrootte is 8 deelnemers.

5 plaats(en) beschikbaar