Boetseren en speksteen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Meld je aan voor een proefles op woensdag 18 september om te kijken of je dit leuk vindt! Stuur een e-mail naar info@blauweschuit.nl o.v.v. je naam en leeftijd om je aan te melden. 

Lekker met je handen in de klei en leren hoe je beelden maakt. Zoals een dier boetseren en dan natuurlijk jouw lievelingsdier. We gaan spelen met klei, met verbeelding en soms met verhalen. Denk aan geheime deurtjes, een verstopte schommel, een knikkerbaan of een puzzel. Je leert echt boetseren maar ook keramisch werken. Dat is bij voorbeeld een kommetje maken met rolletjes klei of een huisje bouwen van plakjes klei. Sommige werken zijn het mooist ongekleurd. Anderen kleuren we met engobe (kleislib) of gewoon met acrylverf. Je werkt ook twee met spektsteen. Dit is een magische steen want door veel raspen en schuren kan jij er een glanzende en kleurrijke schat van maken.

Kijk bij meer informatie voor meer details over de cursus.

 

Docent:
Maria Schippers
Doelgroep:
7 t/m 12 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
woensdag 15:30 tot 17:00
Aantal lessen:
10

11 plaats(en) beschikbaar

Meld je aan voor een proefles op woensdag 18 september om te kijken of je dit leuk vindt! Stuur een e-mail naar info@blauweschuit.nl o.v.v. je naam en leeftijd om je aan te melden. 

Lekker met je handen in de klei en leren hoe je beelden maakt. Zoals een dier boetseren en dan natuurlijk jouw lievelingsdier. We gaan spelen met klei, met verbeelding en soms met verhalen. Denk aan geheime deurtjes, een verstopte schommel, een knikkerbaan of een puzzel. Je leert echt boetseren maar ook keramisch werken. Dat is bij voorbeeld een kommetje maken met rolletjes klei of een huisje bouwen van plakjes klei. Sommige werken zijn het mooist ongekleurd. Anderen kleuren we met engobe (kleislib) of gewoon met acrylverf. Je werkt ook twee lessen met speksteen. Dit is een magische steen want door veel raspen en schuren kan jij er een glanzende en kleurrijke schat van maken.

De cursus is voor kinderen van 7 tot 12 jaar en de prijs is inclusief materiaal.

Lesdata zijn: 25 september, 2, 9, 16 en 23 oktober, 6, 13, 20 en 27 november, 4 december 2024.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

 

11 plaats(en) beschikbaar