Glas-in-Lood

Let op: Huidige deelnemers hebben voorrang bij inschrijving t/m 30 augustus. Ben je een nieuwe deelnemer? Dan word je automatisch op de wachtlijst geplaatst en ontvang je na 1 september bericht of je mee kunt doen! Geniet je ook altijd zo van het mooie licht en de prachtige kleuren van glas-in-lood-ramen? Schilderen met licht, dat …

Docent:
Roel Hildebrand
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
donderdag 14.00 tot 16.30
Aantal lessen:
10

1 plaats(en) beschikbaar

Andere cursussen van Roel Hildebrand

Let op: Huidige deelnemers hebben voorrang bij inschrijving t/m 30 augustus. Ben je een nieuwe deelnemer? Dan word je automatisch op de wachtlijst geplaatst en ontvang je na 1 september bericht of je mee kunt doen!

Geniet je ook altijd zo van het mooie licht en de prachtige kleuren van glas-in-lood-ramen? Schilderen met licht, dat is het eigenlijk. Eeuwenlang was het een goed beschermd geheim hoe middeleeuwse ambachtslieden deze ramen maakten, maar nu kun je de techniek zelf leren bij De Blauwe Schuit! Roel Hildebrand leert je de kneepjes van het vak. Van het snijden en breken van glas tot het solderen van knooppunten.

Je gaat aan de slag met je eigen ontwerp voor een paneel van maximaal 25×40 cm. Gevorderde Glas-in-Lood bewerkers hebben de mogelijkheid een paneel van 35 x 50 cm te ontwerpen. De extra materiaal kosten hiervoor zijn € 5 en betaal je aan de docent na goedkeuring van het ontwerp.

De cursusprijs is inclusief materiaal, gebruik gereedschap en inclusief het glas voor je eigen ontwerp. Wil je in de cursus nog een tweede paneel maken, dan worden hiervoor € 15 extra materiaal-kosten (lood en glas) gerekend.

De lesdata zijn: 8, 22 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november, 3, 10 en 17 december 2020

Maximaal aantal deelnemers is 8.

 

 

1 plaats(en) beschikbaar