Workshop Tiffany hanger

In deze leuke workshop maak je kennis met de Tiffany techniek van glas-in-lood maken. Tiffany, of de koperfolie techniek, is een glas-in-lood techniek waarbij stukken gekleurd glas aan elkaar gesoldeerd worden met koperfolie. Doordat er geen lood wordt gebruikt, kun je een lichter en fijner werkstuk maken. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze …

Docent:
Nicole Kooijman
Doelgroep:
18+
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdag 12:00 tot 17:00
Aantal lessen:
1

Helaas volgeboekt

In deze leuke workshop maak je kennis met de Tiffany techniek van glas-in-lood maken. Tiffany, of de koperfolie techniek, is een glas-in-lood techniek waarbij stukken gekleurd glas aan elkaar gesoldeerd worden met koperfolie. Doordat er geen lood wordt gebruikt, kun je een lichter en fijner werkstuk maken. Hoe je dat aanpakt, leer je in deze korte workshop!

Je ontwerpt een eenvoudig vormgegeven hanger voor het raam. De docent heeft een aantal voorbeelden waaruit je een keuze kunt maken. Zelf kies je de kleuren van het glas en ga je aan de slag. Stap-voor-stap werk je van losse delen glas, die je zelf snijdt, naar het in elkaar zetten van het ontwerp door middel van koperfolie wat je soldeert. Het is een intensief klusje, maar een fantastische kennismaking met deze glas-in-lood techniek. Aan het eind van de workshop ga jij met een mooie, zelfgemaakte decoratie naar huis.

Materiaal is bij de workshop inbegrepen. Koffie en thee zijn aanwezig.

Maximale groepsgrootte is 6 deelnemers. 

Helaas volgeboekt