Workshop Papier maken (dagworkshop)

Wat is papier en hoe wordt het van oudsher gemaakt? Duik in de fascinerende wereld van traditioneel Japans papier maken tijdens deze eendaagse workshop. Japans papier, ook wel Washi genoemd, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en schoonheid. In de ochtend maak je kennis met de basisprincipes van deze eeuwenoude ambacht en leer je over …

Docent:
Annelinde de Jong
Doelgroep:
16+
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur
Aantal lessen:
1

10 plaats(en) beschikbaar

Wat is papier en hoe wordt het van oudsher gemaakt? Duik in de fascinerende wereld van traditioneel Japans papier maken tijdens deze eendaagse workshop. Japans papier, ook wel Washi genoemd, staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en schoonheid. In de ochtend maak je kennis met de basisprincipes van deze eeuwenoude ambacht en leer je over de verschillende stappen van de het maakproces: grondstof prepareren, pulpblad maken, scheppen, persen en drogen. We werken met de vezel van de bast van papiermoerbei: de meest gebruikte grondstof voor Japans papier. Maar ook andere Oosterse vezels komen aan bod.

Na een lunchpauze is het tijd om je creativiteit de vrije loop te laten. Nu je de basis onder de knie hebt, is het tijd om te experimenteren. We experimenteren met verschillende grondstoffen en technieken om unieke en persoonlijke papieren te creëren. We combineren diverse natuurlijke vezels voor verrassende texturen en kleuren. Maar ook variëren we in schep- en giettechnieken om tot andere resultaten te komen.
Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een stapeltje unieke handgeschepte velletjes papier.

Koffie en thee worden door ons verzorgd. Voor de lunch neem je zelf iets mee.

Maximaal aantal deelnemers is 10. 

10 plaats(en) beschikbaar