Workshop Schilderen als Bob Ross

Bob Ross is een icoon. Wat je ook van zijn schilderijen vindt, zijn haast meditatieve schilder-filmpjes heeft velen aan de buis gekluisterd gehouden. Daarom dient zijn werk als inspiratie voor deze workshop. Stap voor stap en in rustig tempo, bouw je een landschap van de bekende tv-schilder op (zie de afbeelding). Je begint met de …

Docent:
Pieter Schmits
Doelgroep:
vanaf 18 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zondagmiddag 13:00 tot 17:00
Aantal lessen:
1

10 plaats(en) beschikbaar

Bob Ross is een icoon. Wat je ook van zijn schilderijen vindt, zijn haast meditatieve schilder-filmpjes heeft velen aan de buis gekluisterd gehouden. Daarom dient zijn werk als inspiratie voor deze workshop.

Stap voor stap en in rustig tempo, bouw je een landschap van de bekende tv-schilder op (zie de afbeelding). Je begint met de lucht, in zachte tinten, waarna de happy little clouds volgen. Je leert gebruik maken van de nat-in-nat techniek waarbij de verf wordt verdund. Andere partijen vragen om dikke verf. We bekijken hoe je het penseel hanteert. Welke kleuren het beeld diepte geven. Docent Pieter Schmits loopt rond en geeft aanwijzingen. Uiteraard mag je veel happy accidents maken, want daar leer je van.

Je kunt werken met olieverf of acrylverf. Olieverf is heel geschikt om nat-in-nat te werken, maar door de langere droogtijd kun je het werk niet altijd direct meenemen. Wie met de fiets komt kan zijn doek een week achterlaten totdat het stofdroog is en ophalen. Je kunt ook kiezen voor sneldrogende acrylverf. Dit maak je afwisselend aan met medium en vulpasta om het juiste effect te krijgen.

Je werkt op stevig papier van 50×65 cm, voorzien van een laag gesso. Wie op doek wil werken neemt dat zelf mee.

Schilderervaring is niet vereist. In de wijze woorden van Bob Ross zelf: “I think there’s an artist hidden at the bottom of every single one of us.”

Maximaal aantal deelnemers is 10. 

10 plaats(en) beschikbaar