Workshop Sieraden maken in zilverklei

Een eigen sieraad maken, wie lijkt dat nu niet speciaal. Docent en goudsmid Mirjam Golverdingen helpt je met een eigen ontwerp in de workshop ‘Sieraad maken in zilverklei’. Zilverklei (Art Clay) bestaat uit microscopische kleine deeltjes zilver, organisch bindmiddel en water. Dit “kneedbare zilver” is heeft de unieke eigenschap dat je het in elke gewenste vorm kunt modelleren. Na het bakken bestaat het sieraad voor 99% uit zilver. Het materiaal koop je bij de docent.

Kijk bij meer informatie voor meer details over de workshop.

Docent:
Mirjam Golverdingen
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zondag 10:00 tot 16:00
Aantal lessen:
1

5 plaats(en) beschikbaar

Een eigen sieraad maken, wie lijkt dat nu niet speciaal. Docent en goudsmid Mirjam Golverdingen helpt je daarmee in de workshop ‘Sieraad maken in zilverklei’. Zilverklei (Art clay) bestaat uit microscopische kleine deeltjes zilver, organisch bindmiddel en water. Dit “kneedbare zilver” is heeft de unieke eigenschap dat je het in elke gewenste vorm kunt modelleren. Na het bakken bestaat het sieraad voor 99% uit zilver.

Aan de hand van voorbeelden bedenk je een eigen ontwerp dat je gaat uitvoeren. Thuis kun je alvast nadenken over wat je mooi vindt. Je modelleert met je handen en gereedschap en werkt het sieraad mooi af, geheel naar jouw eigen stijl en smaak. Met behulp van diverse gereedschappen kun je zowel strakke en moderne sieraden maken, als creaties met een mooie en organische vorm, die handmatig ruw gekneed worden. Eenmaal afgewerkt, ziet de Art Clay eruit als een sieraad van een juwelier. Het sieraad wat je maakt in de workshop kun je gelijk dragen.

De prijs van de dagworkshop is exclusief materiaal. De zilverklei, wat bestaat uit 99% echt zilver, kost € 28 per pakje van 10 gram (gemiddeld wordt per workshop 1 pakje gebruikt).

Voor de lunch neem je zelf iets mee. Wij zorgen voor koffie en thee.

Maximaal aantal deelnemers is 8.

5 plaats(en) beschikbaar