Cultuurweekend Hoorn!
29 juni 2022

Cultuurweekend Hoorn!

Heb je 2, 3 en 4 september al in jouw agenda staan? Zo niet, dan snel doen! Want dat is het Cultuurweekend Hoorn!  Tijdens dit weekend bomvol cultuur kun je volop genieten van allerlei kunst & cultuuractiviteiten. Bezoek de havenconcerten of kom kunst kijken (en kopen) op de kunstmarkt! Ook is er het hele weekend een Cultuur Proeverij met tal van optredens, proeflessen en culturele workshops!

Je kunt kennis maken met De Blauwe Schuit tijdens de kunstmarkt & cultuur proeverij. Zondag 4 september kun je ons bezoeken bij onze kraam (hoek Veemarkt – Gedempte Turfhaven) waar cursisten beeldhouwen, schilderen en keramiek van De Blauwe Schuit aan het werk zijn. Wil je zelf ook aan de slag? Doe dan mee met Heel Hoorn tekent! in Hotel Maria Kapel (Korte Achterstraat 2A). Docent Dayenne Knol geeft daar om 14:00 uur en 16:00 uur een leuke korte tekenworkshop!

Kinderen kunnen mee doen met leuke activiteiten op het Young Art plein op ‘t Dal bij docent Niamh McCullough.

In de Statenpoort kun je genieten van een voorproefje van onze kunstlezingen. In deze lezingen staan de stromingen Art Deco & Art Nouveau centraal. Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Art Nouveau – Architectuur
14.00 uur: Art Nouveau – toegepaste kunst
15.00 uur: Art Deco.

De lezingen zijn afzonderlijk te volgen en de toegang is gratis, maar reserveren is gewenst i.v.m. beperkte aantal plaatsen. Stuur een e-mail met je naam, aantal deelnemers, telefoonnummer en de lezing(en) van jouw voorkeur naar: info@blauweschuit.nl.

We zien je graag tijdens het Cultuurweekend Hoorn! En vergeet ook niet je aan te melden voor een open les of ontmoet&groet tijdens onze #OpenDoeDagen die daarna van start gaan!