De Blauwe Schuit in het Westfriesgasthuis
1 juni 2017

De Blauwe Schuit in het Westfriesgasthuis

Van 20 mei tot half augustus exposeren cursisten van De Blauwe Schuit in het Westfriesgasthuis. Er zijn werken te zien van cursisten uit de groepen van docenten Titi Smit, Hilde Schaap en Thea Brouwers. De expositie geeft een weerspiegeling van de diversiteit die te vinden is bij De Blauwe Schuit op het platte vlak.

De expositie in het Westfriesgasthuis laat een mooi overzicht zien van wat de cursisten van De Blauwe Schuit in huis hebben. Uit de groep van Titi Smit zijn werken gemaakt van acrylverf en gemengde techniek. De werken hebben geabstraheerde  vormen en een schilderachtige toets, er is gebruik gemaakt van collage technieken met o.a. stof en papier. De cursisten uit de groep van Hilde Schaap hebben gewerkt aan een serie geabstraheerde bomen. De werken zijn van acrylverf en de cursisten hebben allemaal op hun eigen manier gewerkt naar aanleiding van foto’s uit de natuur. Vanuit de groep ‘Tekenen en schilderen algemeen’ van Thea Brouwers zijn er kleurrijke acrylverf schilderijen te zien met figuratieve elementen. De werken zijn gemaakt door zowel beginnende als gevorderde cursisten. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en de docenten hebben hen daarin begeleid.

Naast teken- en schildercursussen heeft De Blauwe Schuit ook:  fotografie, beeldhouwen, keramiek, glas-in-lood, dans, papier maken, interieurstyling en nog veel meer. Inschrijven voor de cursussen en workshops die vanaf september beginnen kun je hier.

Hoewel het ziekenhuis nooit een plek is die je voor je plezier bezoekt, stelt het WFG altijd een serie werken tentoon van (amateur)kunstenaars uit de regio, die de sfeer in het ziekenhuis wat luchtiger maken. Neem een kijkje als je in de buurt bent!

Expositie website rechthoek