Expositie De Blauwe Schuit!

Van 10 september t/m 1 december kun je wederom een nieuwe expositie bij De Blauwe Schuit bewonderen. Dit maal vind je er werk van de Werkgroep Fotografie, gemaakt tijdens het zang-evenement De Volgspot. Daarnaast heeft de beeldhouwgroep van docent Joop Hollanders exclusief gewerkt in de steensoort witte albast en kun je schilderwerk bewonderen van cursisten van Titi Smit, Thea Brouwers en Hilde Schaap. 

Foto’s van zangevenement De Volgspot
De werkgroep Fotografie van De Blauwe Schuit heeft afgelopen seizoen foto’s gemaakt tijdens het zangevenement De Volgspot. De Volgspot geeft hobbyzangers de gelegenheid om op te treden met een professionele band uit Westfriesland. Deelnemers worden begeleid door middel van workshops en coaching op weg naar een optreden. Deelnemers van de Werkgroep Fotografie hebben deze optredens vastgelegd in sfeervolle foto’s.

Beeldhouwwerken van Albast
De cursisten van Joop Hollanders hebben allemaal gewerkt in de steensoort albast. Albast is een prachtige doorschijnende steensoort waarin je als beeldhouwer mooie effecten kunt maken. De cursisten zijn allemaal gestart met een cilindervorm en hebben met verschillende technieken vorm gegeven aan de steen. De beelden in de expositie zijn dan ook allemaal uniek en in de meeste gevallen abstract.

Schilderijen
De cursisten  van Thea Brouwers, Hilde Schaap en Titi Smit laten een divers aanbod aan schilderijen zijn. Deze werken geven een goede weerspiegeling van de diversiteit die te vinden is bij De Blauwe Schuit op het platte vlak. Zo vindt u in de tentoonstelling werken met gemengde techniek, abstracte en figuratieve schilderijen, veelal gemaakt met acrylverf.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn . Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Aankomende exposities:

september t/m november 2017 – expositie Volgspot van fotografen Werkgroep Fotografie en werk van cursisten Beeldhouwen

expositie volgspot agenda online