Koffie met kunst online gaat verder!
26 april 2021

Koffie met kunst online gaat verder!

Luisteren naar een boeiende kunstlezing vanuit je luie stoel? Geef dan je kunstkennis een boost en kijk en luister online mee met Koffie met kunst! Op vrijdagochtend log je in via ZOOM en vertelt Juliette Verhofstad je van alles over kunstenaars en kunststromingen.

Koffie met kunst blijkt zich goed te lenen als corona-proof activiteit. De eerste serie van 3 lezingen over René Magritte is enthousiast ontvangen door de deelnemers. Reden om door te gaan met nog een boeiende serie van 5 lezingen. In de reeks lezingen tot de zomervakantie staat het surrealisme centraal, met o.a. een spotlight op surrealistische kunst in België en Nederland.

De volgende lezingen staan in de planning. Alle lezingen zijn te volgen via ZOOM van 10.30 tot 11.30 uur en zijn apart te volgen.

Vrijdag 14 mei: de Vlaamse kunstenaar Roger Raveel staat centraal. Nog niet heel bekend, maar zijn werk is heel boeiend en kleurrijk. Reeds geweest.

Vrijdag 21 mei: Juliette vertelt verder over het werk van Roger Raveel en vooral zijn invloed op de ‘nieuwe figuratie / nieuwe visie’. Reeds geweest.

Vrijdag 4 juni: Giorgio de Chirico’s dromerige, pre-surrealistisch werk, maar ook zijn latere, meer academische werk, staat centraal in de lezing.
Aanmelden voor deze lezing kan door hier te klikken

Vrijdag 18 juni: Laat je verbazen door het ‘surrealistisch’ object, want het surrealisme is niet alleen op het platte vlak verbeeld, maar ook in ruimtelijke werken.
Aanmelden voor deze lezing kan door hier te klikken

Vrijdag 2 juli: Onbekend, maar na deze lezing hopelijk niet onbemind zijn de Utrechtse surrealisten Joop Moesman, Gerrit van ‘t Net en Louis Wijmans. Hun werk staat centraal in deze lezing.
Aanmelden voor deze lezing kan door hier te klikken

Na afloop van elke lezing sturen wij een Tikkie met een verzoek een vrijwillige bijdrage te doen voor het bijwonen van de lezing. De normale prijs is 5 euro, maar het is ook mogelijk een zelf te bepalen bedrag over te maken.

We hebben een korte handleiding gemaakt voor wie nog niet eerder met ZOOM heeft gewerkt. Deze kun je HIER lezen.

De koffie met kunst online lezingen zijn een samenwerking met de Westfriese Bibliotheken.