Opening expositie door Samir Bashara
30 augustus 2018

Opening expositie door Samir Bashara

Zondag 9 september a.s. opent wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Hoorn, Samir Bashara, onze nieuwe cursisten-expositie! De opening is tevens het startschot voor de #Open Doe Dagen. Je bent van harte welkom om dit met ons mee te vieren. 

Om 16.00 uur houdt Samir Bashara het welkomstwoord. Daarna heb je volop de gelegenheid om onder het genot van een gratis drankje en hapje de kunstwerken te bewonderen. Folky duo Bart & Marianne zorgen voor sfeervolle muzikale omlijsting.

Maar liefst 7 cursisten tonen hun mooiste werken tijdens de nieuwe expositie, die loopt van 9 september t/m 7 december. De cursisten die exposeren zijn: Janet Nijs (schilderijen), Dirk Lam (beeldhouwwerken), Leo Beentjes (aquarel en pasteltekeningen), Ingrid Visser (serviesgoed), Paulien Mutschelknauss (keramiek), Dineke Hoekstra (gemengde techniek), Else Ludeke (keramiek).

Janet Nijs schildert met een losse schildertoets tafereeltjes die je doen denken aan vakantiebestemmingen, zoals landschappen, straatjes en steden. Zij doet dit in de schildercursus bij docent Thea Brouwers en werkt met Acrylverf. Ze is trouw aan een eenvoudig kleurenpallet, waar zij vele tinten en kleuren mee maakt. Haar werken hebben altijd een opvallend kleuraccent.

Dirk Lam is al meer dan 25 jaar cursist bij Joop Hollanders. Hij heeft gewerkt in steen en deze techniek gecombineerd met Lood. Zijn recente werkstukken zijn zeer unieke beelden van gips, die hij beschilderd met Paverpol. De beelden zijn bijna levensgroot en in de meeste gevallen in felle kleuren.

Leo Beentjes is in het jaar 2002 gestart bij De Blauwe Schuit en is daar nog steeds elke week te vinden. Wat begon bij lessen ‘tekenen en schilderen’ vervolgde met het tekenen van stillevens met potlood en houtskool. Na al die jaren ontstond een passie voor aquarelleren en het werken met pastelkrijt, onder andere het tekenen van portret en model is een geliefd onderwerp. Inmiddels volgt Leo alweer 1,5 jaar de lessen portret en model van Bram Stoof.

Dineke Hoekstra componeert het liefste met kleuren en vormen en doet dit in de lessen van Titi Smit. Zij werkt met gemengde techniek en gebruikt graag stoffen en patronen, haar werken ontstaan en zijn nooit gemaakt met een vooropgezet plan.

Ingrid Visser is al jaren cursist bij Ank Haisma en exposeert prachtig serviesgoed, welke handgedraaid op de draaischijf in prachtige kleurtinten. Paulien Mutschelknauss, ook cursist bij Ank exposeert haar keramische ‘Kersen’, gemaakt tijdens haar 3e seizoen keramiek. Het werkstuk is opgebouwd uit ringen en in een prachtig rode kleur geglazuurd. Else Ludeke de derde cursist van Ank is op dit moment 2 jaar bezig met keramiek. Bouwt haar werkstukken graag op uit ringen of werkt met de opbouw in een gipsenmal. De werkstukken die zij exposeert zijn een hoentje en het stel ‘Wilhelmina’ en ‘Juliana’, twee met de hand geboetseerde dames.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.