13 januari – Blauwe Schuit Festival!
12 december 2016

13 januari – Blauwe Schuit Festival!

Stel je bent op zoek naar een creatieve bezigheid. Je hebt wat meer tijd om aan hobby’s te besteden of zoekt juist iets om je hoofd te legen na een drukke werkdag of week. Maar er is zoveel aanbod. En hoe weet je nou of iets bij je past?

Wil je antwoord op die vragen? Kom dan naar het Blauwe Schuit Festival op 13 januari en neem een voorproefje op het nieuwe seizoen. Een avond vol workshops, lezingen, demonstraties en meet & greets met docenten, waardoor jij de kans krijgt je te ori├źnteren, uit te proberen en je keuze kunt maken.

Vanaf 18.45 ben je welkom en is er een korte opening. Daarna kun je vanaf 19.00 uur tal van workshops en lezingen naar keuze volgen. Het workshop programma duurt tot ongeveer 21.45 en daarna sluiten we de avond af met een spetterend big band optreden en kun je genieten van hapjes en drankjes.

Van keramiek tot model tekenen, schrijven tot olieverf; er zijn vele workshops waarin jij ontdekken of je iets leuk vind. Daarnaast maak je gelijk kennis met de docent en mede-geïnteresseerden. Bij Ank Haisma bijvoorbeeld werk je aan een oerpot van klei, bij Thea Brouwers experimenteer je met acryl verf, Marc Dorleijn licht een tipje van de sluier op van het programma Photoshop Elements en Elly Godijn daagt je uit om te gaan te schrijven. Heb je eigen werk dat je wel zou willen exposeren? Neem dan een kijkje bij de lezing Daphne Bos over het presenteren van eigen werk. Ervaar jij kunst liever met het hoofd dan met de handen? Laat je dan prikkelen tijdens een lezing van Juliette Verhofstad en wie weet smaakt het naar meer.

Schrijf je van te voren via de website in voor workshops en lezingen om zeker te zijn van een plekje. Klik hier om te reserveren!

Naast workshops gebeurt er nog meer tijdens het Festival. Op de festival-markt kun je diverse docenten ontmoeten en ze de oren van het hoofd vragen over hun cursus. Zo kun je Doreen Orsel vragen of haar cursus Creatief en persoonlijk interieurontwerp jou kan helpen bij het (op)nieuw inrichten van jouw interieur. Kun je Herman Smorenburg vragen of je Fijnschilderen ‘echt’ kunt leren. Demonstraties zijn er van Glas-in-Lood en Papier Scheppen op de markt, maar ook Pottenbakken in het Keramieklokaal en Beeldhouwen in het Beeldhouwlokaal.

Tijdens de avond wordt ook het speciaal gepubliceerde boek gepresenteerd met verhalen die cursisten van Elly Godijn in de cursus ‘De Schrijver in mij‘ in de afgelopen maanden hebben geschreven. Erg leuk om bij te wonen als je er zelf over denkt om mee te doen met de cursus!

De avond wordt muzikaal omlijst.door de ‘folky’ sound van Bart & Marianne en na 22.00 de Yellow B Big Band van muziekschool Boedijn.

Kortom: Neem je familie, vrienden, collega’s of buren mee, laat je inspireren door onze docenten en activiteiten en vier deze creatieve avond samen met ons! Laat je ons via Facebook weten dat je komt?

 

N.B.: Kinderen kunnen gratis kennis maken met de kindercursussen tijdens de proeflessen in de week van 30 januari t/m 3 februari. Er zijn proeflessen voor alle kindercursussen! Kijk bij ons aanbod kindercursussen voor de data en tijden.