Beeldhouwen Algemeen

Bij beeldhouwen in hout of steen bouw je niet op, maar haal je juist materiaal weg. Belangrijk daarbij is dat je gevoel krijgt voor materie hebt en driedimensionaal inzicht. Om dit te ontwikkelen, werk je aan ruimtelijk inzicht, techniek en inspiratie via het maken van modellen in klei. Zo’n model kan vervolgens dienen als uitgangspunt voor een beeldhouwwerk in steen en/of hout. Naast ruimtelijk inzicht leer je met de gereedschappen werken en krijg je de kans in verschillende materialen te werken. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Deze gemengde groepssamenstelling zorgt ervoor dat je ook van elkaar leert en door elkaar geïnspireerd raakt.

Kijk bij meer informatie voor meer details over de cursus.

Docent:
Joop Hollanders
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
donderdag 9:30 tot 12:30
Aantal lessen:
12

3 plaats(en) beschikbaar

Andere cursussen van Joop Hollanders

Bij beeldhouwen in hout of steen bouw je niet op, maar haal je juist materiaal weg. Belangrijk daarbij is dat je gevoel krijgt voor materie hebt en driedimensionaal inzicht. Om dit te ontwikkelen, werk je aan ruimtelijk inzicht, techniek en inspiratie via het maken van modellen in klei. Zo’n model kan vervolgens dienen als uitgangspunt voor een beeldhouwwerk in steen en/of hout. Bij elke docent zal de aanpak en nadruk verschillen, maar je leert in elk geval het gereedschap hanteren en maakt kennis met de diverse materialen. Zo ontdek je bijvoorbeeld of je een voorkeur hebt voor speksteen, marmer, hardsteen of hout. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Deze gemengde groepssamenstelling zorgt ervoor dat je ook van elkaar leert en door elkaar geïnspireerd raakt.

De prijzen van alle beeldhouwcursussen zijn exclusief materiaal, maar inclusief het gebruik van gereedschappen. Beeldhouw je voor het eerst? Houdt dan rekening met een investering van +/- € 30 – € 50 voor een steen. 

Lesdata zijn: 19 en 26 september, 3, 10, 17 en 24 oktober, 7, 14, 21 en 28 november, 5 en 12 december 2024.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

3 plaats(en) beschikbaar