Fotobewerking met Photoshop

Deze cursus is bedoeld voor fotografen die hun foto’s een finishing touch willen geven en daarmee naar een hoger creatief level tillen. In deze cursus leer je met eenvoudig te leren tools je foto’s in Photoshop net dat beetje extra te geven. Voor deze cursus heb je een eigen laptop met het programma Photoshop erop geïnstalleerd nodig.

Kijk bij meer informatie voor meer details over de cursus.

 

Docent:
Marc Dorleijn
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
minimaal een basiscursus fotografie
Tijd:
woensdag 19:30 tot 22:00 uur
Aantal lessen:
5

10 plaats(en) beschikbaar

Bij iedere fotograaf ontstaat op een gegeven moment de behoefte om de gemaakte foto’s te bewerken, beter te maken. Er zijn inmiddels veel programma’s op de markt waarvan Photoshop (voor de PC/Laptop) verreweg de meeste en beste opties biedt maar daarom ook het meest complexe fotobewerkingsprogramma is. Jouw weg vinden in dit programma is daarom een hele uitdaging. Deze cursus is bedoelt om jouw een praktische toolkit te bieden waarmee je van jouw RAW-bestand een bewerkte foto maakt. Via deze werkbare route (Workflow) creëer je vanuit een RAW-bestand via de Photoshop-onderdelen Adobe Bridge, Camera RAW en natuurlijk Photoshop zelf, een perfect resultaat. Belangrijkste bewerkingen zijn het (lokaal) aanpassen van de belichting en de kleur. Maar ook het omzetten naar zwart/wit, retoucheren, bijsnijden en vorm-corrigeren zijn bewerkingen die aan bod komen. In de programmaonderdelen Bridge en Camera RAW wordt ook een stukje foto’s selecteren en archiveren behandeld.

Nodig voor het kunnen volgen van deze cursus: een krachtige laptop (PC of Mac) met daarop een up-to-date versie Photoshop geïnstalleerd. Tijdens de cursus kan je dan op je eigen laptop meewerken.

De lesdata zijn: 9 oktober, 13 november, 11 december (2024), 15 januari, 12 februari (reservedatum 12 maart)(2025).

Het maximaal aantal deelnemers is 10.

10 plaats(en) beschikbaar