Beeldhouwen Algemeen

Bij beeldhouwen in hout of steen bouw je niet op, maar haal je juist materiaal weg. Belangrijk daarbij is dat je gevoel krijgt voor materie hebt en driedimensionaal inzicht. Om dit te ontwikkelen, werk je aan ruimtelijk inzicht, techniek en inspiratie via het maken van modellen in klei. Zo’n model kan vervolgens dienen als uitgangspunt voor een beeldhouwwerk in steen en/of hout. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Deze gemengde groepssamenstelling zorgt ervoor dat je ook van elkaar leert en door elkaar geïnspireerd raakt.

Let op: voor deze cursus hebben huidige cursisten voorrang bij inschrijving tot 27 november.

Docent:
Aart Prins
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
vrijdag 13:30 tot 16:30 uur
Aantal lessen:
12

Helaas volgeboekt

Bij beeldhouwen in hout of steen bouw je niet op, maar haal je juist materiaal weg. Belangrijk daarbij is dat je gevoel krijgt voor materie hebt en driedimensionaal inzicht. Om dit te ontwikkelen, werk je aan ruimtelijk inzicht, techniek en inspiratie via het maken van modellen in klei. Zo’n model kan vervolgens dienen als uitgangspunt voor een beeldhouwwerk in steen en/of hout. Bij elke docent zal de aanpak en nadruk verschillen, maar je leert in elk geval het gereedschap hanteren en maakt kennis met de diverse materialen. Zo ontdek je bijvoorbeeld of je een voorkeur hebt voor speksteen, marmer, hardsteen of hout. De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Deze gemengde groepssamenstelling zorgt ervoor dat je ook van elkaar leert en door elkaar geïnspireerd raakt.

De prijzen van alle beeldhouwcursussen zijn exclusief materiaal, maar inclusief het gebruik van gereedschappen. Beeldhouw je voor het eerst? Houdt dan rekening met een investering van +/- € 30 – € 50 voor een steen. 

De lesdata zijn: 29 januari, 5, 12 en 19 februari, 5, 12, 19 en 26 maart, 2, 9, 16 en 23 april 2021.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Let op: voor deze cursus hanteren wij de voorrangsregeling voor bestaande deelnemers aan de cursus. Zij hebben voorrang op plaatsing in de cursus indien zij zich voor 27 november hebben aangemeld. Na deze datum is de inschrijving geopend voor nieuwe cursisten. Ben je een nieuwe cursist dan word je op de wachtlijst geplaatst. Je ontvangt uiteraard z.s.m. bericht als er een plek vrijkomt in deze cursus.

Helaas volgeboekt