De Schuit erop uit! – Schilderen bij de Oosterpoort in Hoorn

Dit voorjaar trekt De Schuit erop uit met een aantal buitenschilder workshops in Hoorn. Docent Thea Brouwers gaat mee op pad om op locatie te schilderen. Een haven, een park, oude gebouwen, stadgezichten of het IJsselmeer. Afhankelijk van het perspectief kan alles jouw onderwerp worden. Op zaterdag 25 mei schilderen we bij de Oosterpoort in …

Docent:
Thea Brouwers
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdagmiddag 13:00 tot 16:00 uur
Aantal lessen:
1

9 plaats(en) beschikbaar

Dit voorjaar trekt De Schuit erop uit met een aantal buitenschilder workshops in Hoorn. Docent Thea Brouwers gaat mee op pad om op locatie te schilderen. Een haven, een park, oude gebouwen, stadgezichten of het IJsselmeer. Afhankelijk van het perspectief kan alles jouw onderwerp worden.

Op zaterdag 25 mei schilderen we bij de Oosterpoort in Hoorn. De poort zelf, het water en groen en de huizen eromheen kunnen allemaal onderdeel worden van jouw schilderij. In 3 uur tijd schilder je, als een échte impressionist, wat je tegenkomt. Docent Thea Brouwers geeft een korte uitleg hoe je een schilderij opzet en daarna ga je zelf aan de slag.

Bij de Oosterpoort zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig. Voor thee en koffie en iets lekkers wordt gezorgd, maar neem zelf ook iets te drinken mee. Stem je kleding af op het weer die dag. Bij slecht weer schilderen we bij De Blauwe Schuit in Hoorn.

Basismaterialen (veldezel, acrylverf, penselen) zijn aanwezig. Elke deelnemer krijgt een doekje om op te werken. Wil je groot werken? Dan kun je zelf een doek meenemen. Je schildert met acrylverf.

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers. 

9 plaats(en) beschikbaar