Schilderen met olieverf

Rembrandt, Vermeer, Hals: al die beroemde Hollandse meesters schilderden met olieverf. Het is dan ook een van de oudste technieken in de schilderkunst. In deze cursussen komt die techniek opnieuw tot leven. Je raakt bekend met de eigenschappen van olieverf en de speciale mogelijkheden die je, dankzij de kenmerkende lange droogtijd, kunt gebruiken. Naast kennis over olieverf leer je ook andere belangrijke aspecten van het maken van een goed schilderij kennen. Hilde Schaap, een docent met grote voorliefde voor olieverf, neemt je graag mee in haar kennis en kunde.

Kijk bij meer informatie voor meer details over de cursus.

Docent:
Hilde Schaap
Doelgroep:
vanaf 18 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
woensdag 13:00 tot 15:30
Aantal lessen:
12

4 plaats(en) beschikbaar

Wil je schilderen als Rembrandt, Vermeer of Van Gogh? Deze beroemde meesters schilderden met olieverf. Dit kun jij ook leren door eenvoudige opdrachten waar je zelf mee aan de slag kan. Het is een van de oudste technieken in de schilderkunst. In deze cursussen komt die techniek opnieuw tot leven. Je raakt bekend met de eigenschappen van olieverf en de speciale mogelijkheden die je, dankzij de kenmerkende lange droogtijd, kunt benutten. Naast kennis over olieverf leer je ook andere belangrijke aspecten van het maken van een goed schilderij. Hilde Schaap, een docent met grote voorliefde voor olieverf, neemt je graag mee in haar kennis en kunde.

Deze cursus is heel geschikt voor beginners. Ieder werkt op eigen niveau. Cursisten die al ruime ervaring hebben met olieverf kunnen ook op woensdagochtend terecht. 

Startmateriaal (excl. papier of doek) is aanwezig in de les. Voor deze cursus heb je ook eigen materialen nodig. In de eerste les informeert de docent je over de aanschaf hiervan.

Lesdata zijn: 18 en 25 september, 2, 9, 16 en 23 oktober, 6, 13, 20 en 27 november, 4 en 11 december 2024.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

 

 

4 plaats(en) beschikbaar