De Blauwe Schuit laat de jaren 70 herleven!
16 november 2021

De Blauwe Schuit laat de jaren 70 herleven!

De Blauwe Schuit bestaat 50 jaar! En 50 jaar kunsteducatie betekent dat we heel wat trends en technieken op kunstgebied voorbij hebben zien komen. Daarom blikken we het komende jaar terug in de tijd met veel creatieve workshops waarin deze trends terug komen.

Op zaterdag 11 december en 12 februari staan de jaren 70s in de spotlight (of in het discolicht?)! Docent Ank Haisma laat je kennis maken met de keramisten uit die tijd, die fantasierijke dierenbeeldjes maakten. Hoe ze dat deden leer jij in de workshop Fantastische Dieren!

Pop Art was een populaire kunststroming in de jaren 70 en komt weer tot leven in maar liefst twee workshop. Wil je aan de slag met schilderen? Schilder dan je eigen Pop Art schilderij in de workshop Pop Art bij docent Hilde Schaap. Denk aan werken met veel kleur en contrasten en met de meest alledaagse objecten of mooie filmsterren als onderwerp! En ken je het lino snijden nog van vroeger? Wil je deze leuke grafische techniek (her)ontdekken? Doe dan mee met Linoprint Ć” la Warhol met docent Niamh McCullough. Je maakt een eigen linodruk van een afbeelding van jouw jaren 70 idool of een foto van jezelf of een dierbare. Leuk!

Een andere grafische techniek waar veel mee werkt geĆ«xperimenteerd in de jaren 70 was het etsen. Docent Bertjan van Eijsden’s eigen ets-koorts is in die tijd aangewakkerd. Hij laat jou ontdekken wat je met etsen kunt in de workshop Etsen op zaterdag 12 februari.

De jaren 70 herleven bij De Blauwe Schuit! Meld je snel aan voor een van de workshops!