Nieuwe reeks ‘Samen kijken naar kunst’
8 januari 2019

Nieuwe reeks ‘Samen kijken naar kunst’

Ook dit voorjaar keert Samen kijken naar kunst terug! Op vrijdagmiddag, twee-wekelijks, verzorgen we mooie kunstlezingen bij De Blauwe Schuit of Bibliotheek Hoorn. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Juliette Verhofstad heeft voor het komend voorjaar wederom een mooie selectie onderwerpen gekozen. In anderhalf uur, met pauze deelt zij haar kennis en enthousiasme. De volgende onderwerpen komen aan bod:

1 februari – Kleur in Griekse kunst
1 maart – Handgebaren en portretten in 17e eeuwse kunst
15 maart – Dieren in de kunst (16e t/m 19e eeuw)
29 maart – Dieren in de kunst (v.a. 19e eeuw)
12 april – Architectuur door de jaren heen
26 april – Landschapstuinen
10 mei – Jeroen Bosch
24 mei – Kunst of kopie? 

De lezingen worden op 1 februari, 1, 15 en 29 maart en 12 april gehouden in De Blauwe Schuit (Vredehofstraat 7a, Hoorn) en op 26 april, 10 en 24 mei in Bibliotheek Hoorn (Wisselstraat 8, Hoorn). Entree is € 5 en kan voorafgaand aan de lezing voldaan worden. Er staan koffie en thee voor je klaar.

TIP: dezelfde lezingen worden gehouden in de Westfriese Bibliotheek in Opmeer, op vrijdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur en de Westfriese Bibliotheek in Hoogkarspel, op maandagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. Mocht u een lezing in Hoorn niet kunnen bijwonen, dan kun je deze alsnog in Opmeer of Hoogkarspel volgen. Kijk voor meer informatie over data op de website van de Westfriese Bibliotheken.

Samenwerking Cultuur Hoorn